Pokazatelji koji jasno govore da vaše telo više ne može da izdrži toliki stres

Izvor: Svet, 06.Dec.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokazatelji koji jasno govore da vaše telo više ne može da izdrži toliki stres

Čini se da je u današnje vreme gotovo nemoguće izbeći stres. Danas više nego ikad izloženi smo stresu kako na poslu, tako i u privatnom životu. Živi se daleko brže nego ranijih godina i nervoza je postala naš saputnik. Međutim, sledeći znaci su pokazatelj da vam je “dogorelo”. Da li se pronalazite?
Foto: Gulliver/Getty Images Opadanje kose
Svaki vid veće povrede, fizičke ili emotivne, može biti uzrok opadanja kose. Operacija, saobraćajna nesreća, otkaz, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << a čak i grip može da prouzrokuje gubitak kose. Emotivni stres ređe prouzrokuje opadanje kose, ali se dešava na primer kod razvoda ili kod smrti bliske osobe. Period normalnog rasta kose je od tri do šest meseci posle nepovoljnih dešavanja.
Oscilacija u težini
Stres može takođe da bude okidač i kada su kilogrami u pitanju. Drastične promene u težinu mogu biti posledica nedavnog izlaganja stresnim situacijama. Telo izloženo stresom reaguje na dva načina, uprkos tome što u toku dana jedete mnogo postoji mogućnost da se zbog stresa ništa neće “zalepiti”, ali takoše može biti i obrnuto. Gojite se, a dnevni unos hrane vam je sveden na minimum.
Pročitajte i… Umete li da razlikujete prave od toksičnih prijatelja? Oprez, možda se razočarate…

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pokazatelji koji jasno govore da vaše telo više ne može da izdrži toliki stres

Izvor: Scandal.rs, 06.Dec.2016

Opadanje kose..Svaki vid veće povrede, fizičke ili emotivne, može biti uzrok opadanja kose. Operacija, saobraćajna nesreća, otkaz, a čak i grip može da prouzrokuje gubitak kose. Emotivni stres ređe prouzrokuje opadanje kose, ali se dešava na primer kod razvoda ili kod smrti bliske osobe. Period...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.