Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Nišu

Čini se vreme nikad lepše, produžilo se leto, sa druge strane sve više bolesnih i prehlađenih. Varljivo je vreme i zato lekari apeluju na oprez i pri oblačenju i pri ishrani. Preventiva je ono na šta često zaboravljamo, a ukoliko želimo da se zaštitimo od gripa, koji nas po pravilu čeka oko februara, sada je vreme da se primi vakcina.
Dom zdravlja Niš primio je dovoljnu količinu vakcina, a doktori apeluju na sve da se vakcinišu.
„Vakcina se preporučuje svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << hroničnim bolesnicima starosti od 6 meseci pa na dalje, a tu spadaju sve osobe koje boluju od neke hronične bolesti pluća, srca i krvnih sudova, bubrežnih bolesti , malignih i šećernih bolesti. Preporučuje se svim osobama starijim od 65 godina i onima koji su u svakodnevnom kontaktu sa puno ljudi“, rekla je dr Nevena Simović, portparol niškog Doma zdravlja.

U anketi za City radio stariji sugražani rekli su nam da primaju vakcnu godinama unazad i da ona zaista deluje i da nisu imali problema sa gripom kada god su primili ovakvu vakcinu.
Period prihvatanja vakcine zavisi od organizma, ali optimalan je period do mesec dana, tako da se svima onima koji planiraju da je prime preporučuje da što pre to urade.
Da biste primili vakcinu potrebno je da u trenutku primanja budete zdravi i da samo uzmete nalog od svog izabranog lekara.
Vakcina je besplatna za sve osiguranike Doma zdravlja i može se primiti vsakog dana od 10 do 19h u u centralnom objektu Doma zdravlja, ali i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom rasporedu rada.

Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Stigla vakcina protiv sezonskog gripa

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014

Vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja Niš u vremenu od 10 do 19 sati, u prostorijama laboratorije u suturenu, ali i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom rasporedu rada.. Prema epidemiološkim i kliničkim indikacijama, vakcinacija se preporučuje osobama...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.