Petnaestoro preminulih od gripa

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnaestoro preminulih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" registrovao je 15 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom. Ukupno je prijavljeno 84.969 slučajeva od oboljenja sličnih gripu.
Epidemije gripa su prijavljene na teritoriji Pirotskog i Zlatiborskog okruga, saopštio je "Batut".

Institutu "Batut" prijavljeno je ukupno 84.969 obolelih od oboljenja sličnih gripu i 15 smrtnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom. 
Kako navode, najveći broj obolelih beleži se kod dece u uzrasnoj grupi do četiri godine.
Epidemiološka situacija u Srbiji u vezi sa obolevanjem od gripa je u skladu sa kretanjem oboljenja za ovaj period godine, ističe se u saopštenju "Batuta".
Institut za javno zdravlje apeluje na građane da se pridržavaju preventivnih mera - držanje odstojanja od najmanje jedan metar od drugih osoba, higijena disajnih puteva, higijena ruku i provetravanje prostorija u kojima se boravi.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grip osetno smanjio broj dece u novosadskim školama i vrtićima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019

Respiratorne, stomačne virusne infekcije i grip smanjili su ovih dana broj đaka u školskim klupama, a osetan je i manjak dece u vrtićima. U Institutu za javno zdravlje Vojvodine saznali smo da je to uobičajena slika za ovo doba godine i da će grip, kao i infekcije slične gripu, trajati sve do...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.