PACIJENTI (NI)SU ROBA!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PACIJENTI (NI)SU ROBA!

Da li ste se zabrinuli kako će „fosetrija“, vakcina protiv svinjskog gripa, delovati u vašem telu u narednim godinama? Ja bogami jesam. Skandinavci su objavili da su vakcinisani ljudi dobili spavaću bolest!

Čak i da nema sporenja svetskih i domaćih stručnjaka da li skvalen, supstanca koja pojačava dejstvo vakcine, izaziva mnoge bolesti, cela halabuka u vezi s nabavkom vakcina bi me uplašila. Jednostavno, ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ne postavim pitanje da li mi Srbi, zajedno sa ostalim ljudima na planeti koji su primili baš „fosetriju“, učestvujemo u takozvanom postlicencnom praćenju, kada se, tokom ispitivanja dejstva leka, pacijenti prate godinama i beleže neželjena dejstva vakcine? Ako ste požurili da mi kažete: „Ma, daj o čemu ova priča“, stanite!

Jer, globalni farmaceutski giganti toliko su moćni da ih nije strah da priznaju kad su se bavili nedozvoljenim kliničkim ispitivanjima na Srbima. „Alergan“, najveći proizvođač botoksa na svetu, objavio je da je to radio prošle godine. Naravno, nisu rekli koji pacijenti su dobili njihov botoks, koliko su plaćali lekarima i šta se sa „testiranim ljudima“ zbilo.

Naravno, nadležni nisu imali pojma o tome dok ih Kurir nije obavestio.

Sigurna sam da pamtite nešto još strašnije. Iz Slovenije nam je pre dve godine stigla vest da razmatraju da pokrenu istragu zbog sumnje da je „Novartis“, proizvođač „naše“ vakcine protiv svinjskog gripa, između ostalog, srpskim lekarima nudio po 10.000 evra da njihov novi lek „aredija“ počnu da daju obolelima od raka!

E, zato je cela ova priča jeziva!

Završiće se onog trenutka kad se neko iz državnog vrha pojavi na televiziji i kaže:

„Garantujem vam da je ‘fosetrija’ bezbedna, nećete nikad imati neželjena dejstva, a na njenoj nabavci niko nije zaradio!“

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.