Opada broj pacijenata sa simptomima gripa

Izvor: RadioCity.rs, 29.Mar.2015, 02:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opada broj pacijenata sa simptomima gripa

Na Infektivnoj klinici u Nišu trenutno je troje bolesnika zaraženih gripom priključeno na respiratore, dok je dvadesetčetvoro hospitalizano zbog respiratornih simptoma. Ipak, direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović smatra da se situacija sa gripom popravlja.
„Na osnovu broja pacijenata koji su primani prethodnih nedelja kod nas smanjuje se broj onih koji dolaze na preglede, tako da mislim da je, na osnovu konsultacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sa kolegama sa Infektivne klinike, onaj pik, udarni talas, prošao i da oplako opada broj pacijenata koji će se javljati sa respiratornim simptomima“, poručuje direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Na Infektivnu kliniku svakodnevno na pregled dolazi između 40 i 50 ljudi. Nakon pregleda, i na osnovu procene lekara, oni ili ostaju u bolnici ili dobijaju terapiju, pa se javljaju svom izabranom lekaru koji im prepisuje terapiju.
„Oni dobijaju i striktna uputstva iz Instituta za javno zdravlje za stanja kada je nešto blizu epidemije, kako da se ponašaju. Kada primete određene simptome vraćaju se nazad, i hospitalizuju se“, rekao je Radovanović.
Za sada je troje bolesnika zaraženih gripom na respiratorima na Infektivnoj klinici u Nišu, na intenzivnoj nezi je četvoro pacijenata, a još troje je na poluintenzivnoj.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.