Od virusa H5N1 umrla devojka u Egiptu

Izvor: Mondo, 17.Nov.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od virusa H5N1 umrla devojka u Egiptu

Devojka stara 19 godina umrla je danas u Egiptu od infekcije virusom ptičijeg gripa H5N1, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja.

Foto: (Beta/AP) Novi grip, nazvan A, od kojeg je u svetu obolelo 524 osobe, prenosi se kapljično i najbitnija preventiva je redovno pranje ruku.

On je dodao da je devojka, koja je bila u kontaktu sa zaraženom živinom, preminula u bolnici Asiut, u centralnom delu Egipta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Ovo je drugi smrtni slučaj od sedam slučajeva zaraze, koliko je registrovano ove godine.

Ova vest iz Egopta podrgrejava crne slutnje o "povampirenju" gripa, nakon informacija da je i u Nemačkoj i Holandiji registrovan virus H5N8 ptičijeg gripa.

Jedna farma živine u centralnom holandskom selu Hekendorp je rasformirana a uvedena je i zabrana transporta živine na lokalnom nivou, nakon što je otkriven ptičiji grip, saopštila je Vlada Holandije.

U saopštenju Vlade navodi se da je 150.000 ptica uništeno u skladu sa evropskim propisima o ovoj bolesti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Egipat: Devojka umrla od virusa H5N1

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2014

Devojka stara 19 godina umrla je danas u Egiptu od infekcije virusom ptičjeg gripa H5N1, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja...On je dodao da je devojka, koja je bila u kontaktu sa zaraženom živinom, preminula u bolnici Asiut, u centralnom delu Egipta...Ovo je drugi smrtni slučaj od sedam...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.