Od posledica gripa preminulo 63

Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od posledica gripa preminulo 63

U Srbiji su u ovoj godini evidentirana 63 smrtna ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom, objavio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Prva dva slučaja virusa gripa su laboratorijski potvrđena krajem decembra 2018. godine, a od tada je prijavljeno 153.053 obolelih od oboljenja sličnih gripu.

Najveći broj obolelih je u uzrasnoj grupi do četiri godine, a u većini okruga u Srbiji beleži se opadajući trend nivoa kliničke aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oboljenja, naveo je "Batut" na svom sajtu.

Reč je o virusima gripa tipa A /H1N1/ i A /H3N2/ koji su u cirkulaciji ove sezone u Srbiji, kao i u zemljama u regionu i u većini zemalja Evrope.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Umesto da čekate prve znake prehlade, preduzmite ove mere prevencije i jačajte svoj imunitet svakog dana. Ovo su saveti nutricioniste i veoma su jednostavni - da li ćete ih primenjivati? #mondoportal

Објава коју дели MONDO (@mondoportal) дана 8. Окт 2018. у 2:39 PDT

Grip odneo 59 životaGrip prolazi, konačno

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.