Izvor: JUGpress.com, 09.Feb.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od gripa umrla još dva pacijenta

NIŠ

Zbog  već postojećih hroničnih bolesti i novonastalih pratećih komplikacija koje je izazvao grip tokom noći preminulo je još dvoje  pacijenata kod kojih je potvrđen virus AH1N1,  – kažu u niškom Kliničkom centru

Kako smo već objavili u Nišu je juče prijavljena epidemija, a tokom noći  od gripa su umrla još dva pacijenta –  66-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << M.S.  pacijent iz Orljana kod Doljevca i 75-godišnji LJ. J. iz Suvog dola kod Niša.

Ovi pacijenti su ranije primljeni na Kliniku za infektivne bolesti u vrlo teškom stanju I uprkos svim naporima lekara I svih primenjenih mera intenzivnog lečenja , preminuli su noćas od gripa, saopštili su iz Kliničkog centra,.

Na Infektivnoj klinici je hospitalizovano 32 ljudi sa simptomima gripa, dodaju u KC, od kojih je 11 na respiratorima.

Na Klinici za dečije interne bolesti  trenutno je hospitalizovano osmoro dece, kažu, a njihovo stanje je dobro. Za novoprimljene pacijente poslati su uzorci krvi na analizu.

Od posledica gripa u Nišu je za samo nekoliko dana umrlo petoro ljudi. Pre nedelju dana preminula je 26-godišnja devojka , sutradan i stariji muškarac, a potom i 44-godišnja žena.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.