Od danas vakcinacije

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 29.Okt.2010, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas vakcinacije

 

U Institutu za zaštitu zdravlja Republike Srpske /RS/ u Banjaluci danas počinje vakcinacija za predstojeću sezonu gripa, a jedna doza košta 18 KM.
"Vakcinacije će se vršiti svaki radni dan od 8.00 do 14.30 časova u prostorijama Instituta. Vakcina je namijenjena je građanima koji se žele vakcinisati protiv sezonskog gripa, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << pripadaju kategorijama za besplatnu vakcinaciju", navodi se u saopštenju iz Instituta.

Vakcina se preporučuje svim licima sa hroničnim oboljenjima koji su pod povećanim rizikom za razvoj komplikacija gripa, uključujući i djecu, zatim osobama sa oslabljenim imunitetom, starijima od 65 godina, licima koja dolaze u kontakt sa oboljelima, prvenstveno zdravstvenim radnicima, te građanima koji su izloženi virusu gripa.

"Ovo nije pandemijska vakcina kojom su se vakcinisali stanovnici širom svijeta u toku pandemije, nego vakcina kojom se svake godine vakcinišu građani RS prije početka sezone gripa", navodi se u saopštenju.

Vakcina je napravljena od dijelova onih virusa za koje se, na osnovu epidemioloških istraživanja, očekuje da će se u sezoni pojaviti, a ovosezonska je trovalentna i sastoji se od dijelova dva virusa gripa A i dijelova virusa gripa B.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.