Izvor: B92, 06.Nov.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obolela studentkinja bolje

Kragujevac -- Zdravstveno stanje studentkinje S. D. iz Kragujevca, koja se leči od infekcije virusa novog gripa, poboljšava se i ona je skinuta sa aparata za disanje.

Portparolka Kliničkog centra Andrea Obradović kaže da se u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno leči 37 osoba zaraženih virusom novog gripa, od kojih njih troje ima teži oblik obolevanja. "Mušarac (35) iz Ćuprije nije na aparatu za disanje, ali je pod stalnim nadzorom lekara", rekla je ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Obradovićeva je kazala da se na tom odeljenju leči još jedna žena i jedan muškarac koji su priključeni na respirator.

Obradovićeva je rekla i da je na infektivnoj klinici na bolničkom lečenju 27 osoba, od kojih teži oblik ima samo jedna pacijentkinja (32), koja je i ranije imala problema sa respiratornim organima.

Kako je rekla Obradovićeva, ostali pacijenti na infektivnoj klinici imaju lakši oblik oboljenja od novog gripa.

"Zdravstveno stanje šestoro dece, uzrasta do 14 godina, koja se leče na pedijatrijskoj klinici je stabilno", rekla je Obradovićeva i dodala da je za njih troje potvrđeno da boluju od novog gripa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.