Novi virus u Kini ima pandemijski potencijal; SZO: Proučićemo novu studiju

Izvor: B92, 30.Jun.2020, 13:46

Novi virus u Kini ima pandemijski potencijal; SZO: "Proučićemo novu studiju"

Svetska zdravstvena organizacija će pažljivo pročitati kinesku studiju o novom svinjskom gripu, rekao je njen portparol i dodao da ova otkrića ukazuju na važnost sprovođenja nadzora nad virusom gripa i tokom pandemije kovid-19.

Novi virus otkriven među svinjama u Kini postaje sve više zarazan za ljude, a situacija povodom ovog slučaja mora pažljivo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nadgleda u slučaju da virus postane potencijalno pandemijski, navodi se u studiji, prenosi Rojters.

SZO je saopštila da će pažljivo pročitati ovu studiju i istakla da će ostati oprezna po pitanju situacije u vezi sa gripom, kao i da je saradnja i razmena informacija u tom pogledu od izuzetnog značaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.