Novi grip praćen bakterijskom infekcijom

Izvor: Blic, Tanjug, 01.Okt.2009, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi grip praćen bakterijskom infekcijom

Većina pacijenata koji su umrli od posledica novog gripa u SAD, imalo je i neku bakterijsku infekciju, saopštili su danas američki zdravstveni zvaničnici.

Najnovije istraživanje, kojim je obuhvaćeno 77 pacijenata koji su umrli od posledica zaraze virusom H1N1, pokazuje da je 29 odsto njih imalo prateću bakerijsku infekciju, saopštio je američki Centar za kontrolu bolesti (CDC). Kod polovine njih pronađena je bakterija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Streptokokus pneumonie za koju postoji vakcina, navodi se u saopštenju. CDC je ranije saopštio da će virus novog gripa, čija je pandemija proglašena u junu, postati aktivniji sa dolaskom hladnog vremena. Slučajevi zaraze su registrovani u svih 50 država. Prema izveštajima, od posledica novog gripa u SAD, umrlo je više od 600 ljudi, dok je 9.000 hospitalizovano.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.