Novavaks započela ranu fazu studije kombinovane vakcine

Izvor: B92, 09.Sep.2021, 08:11

Novavaks započela ranu fazu studije kombinovane vakcine

Američka kompanija Novavaks saopštila je danas da je započela ranu fazu studije za testiranje kombinovane vakcine protiv gripa i koronavirusa.

U istraživanje koje će se sprovesti u Australiji biće uključeno 640 zdravih, odraslih osoba starosti između 50 i 70 godina, koje su ili već bile zaražene koronavirusom ili su dobile neautorizovanu vakcinu najmanje osam nedelja pre početka studije, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Učesnici u studiji dobiće kombinaciju Novavaks vakcine protiv virusa kovid 19 i vakcinu protiv gripa, uz buster dozu vakcine.

Vakcina kompanije Novavaks efikasna 90 odsto

"Kombinacija ove dve vakcine može dovesti do veće efikasnosti zdravstvenog sistema i postići jedan visok nivo zaštite od koronavirusa i gripa", rekao je predsednik kompanije Novavaks Gregori Glen.

Kompanija je u maju saopštila da očekuje da će sezonski kombinovane vakcine protiv gripa i koronavirusa verovatno biti potrebne u borbi protiv novih sojeva koronavirusa.

SZO: "Sve odobrene vakcine efikasne protiv svih sojeva korone"

Kako navodi kompanija Novavks, rezultati studija očekuju se u prvoj polovini naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.