Nova žrtva gripa A

Izvor: S media, 14.Dec.2009, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova žrtva gripa A

Pacijent koji se nalazio na lečenju od novog gripa u pančevačkoj bolnici, preminuo je, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra Južni Banat Dušan Stojić izjavio je da je oboleli (1962) preminuo juče u šest ujutro, a zbog otežanog disanja bio je na respiratoru više od dve nedelje.

"Drugi pacijent koji se nalazio na respiratoru duže od tri nedelje skinut je sa tog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << aparata, jer mu se stanje popravilo, a prognoze za njegovo izlečenje su ohrabrujuće", rekao je Stojić.

U opštoj bolnici u Pančevu leči se ukuopno 41 pacijent zaražen virusom novog gripa.

Žrtva u Novom Pazaru?

"Jedan pacijent je preminuo od upale pluća, ali nije sigurno da je upala izazvana virusom novog gripa", rekao upravnik novopazarske bolnice doktor Alan Kurpejović.

“Pacijent je došao u jako lošem stanju, devet dana je bolovao kući i kasno se javio. Mi smo ga odmah uputili u Kragujevac, u respiratorni centar, ali je na putu preminuo", rekao je Kurpejović.

Kurpejović je uputio apel građanima da ne šire paniku i dodao da još nije potvrđeno da je pacijent preminuo od posledica virusa novog gripa.

Preminuli pacijent je muškarac, rođen 1964. godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo oboleli od novog gripa

Izvor: B92, 14.Dec.2009

Pančevo -- Pacijent koji se lečio od novog gripa u pančevačkoj bolnici preminuo je, saopštila je ta zdravstvena ustanova...Zamenik direktora Zdravstvenog centra Južni Banat Dušan Stojić izjavio je da je oboleli (1962) preminuo juče u šest ujutro, a zbog otežanog disanja bio je na respiratoru...

Nastavak na B92...

U Pančevu nova žrtva novog gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2009

PANČEVO - Pacijent koji se nalazio na lečenju od novog gripa u pančevačkoj bolnici, preminuo je, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova...Zamenik direktora Zdravstvenog centra Južni Banat Dušan Stojić izjavio je da je oboleli (1962) preminuo juče u šest ujutro, a zbog otežanog disanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preminuo oboleli od gripa

Izvor: Blic, 14.Dec.2009

Pacijent koji se nalazio na lečenju od novog gripa u pančevačkoj bolnici, preminuo je, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova...Zamenik direktora Zdravstvenog centra Južni Banat Dušan Stojić izjavio je da je oboleli (1962) preminuo juče u šest ujutro, a zbog otežanog disanja bio je na respiratoru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.