Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš spreman za grip

NIŠ - Direktor Infektivne klinike u Nišu Žarko Ranković rekao je da je zdravstveni sistem spreman da se suoči sa većim brojem obolelih od gripa i apelovao na hronične bolesnike da se vakcinišu protiv gripa.

"Razloga za paniku nema jer je zdravstveni sistem Srbije potpuno spreman da se suoči sa pojavom većeg broja obolelih od gripa, a neka iskustva smo stekli tokom prošle sezone", rekao je novinarima Ranković u niškom Domu zdravlja.

On je kazao da ovogodišnja sezonska >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vakcina protiv gripa sadrži i kompnentu sa antigenima na virus H1N1 odnosno takozvani svinjski grip od kojeg je prošle godine u Srbiji prema zvaničnim podacima umrlo više osoba.

Ranković je kazao da će se grip u Srbiji verovatno u većem broju pojaviti posle Nove godine.

Direktor Infekivne klinike koji je i predsednik Kriznog štaba u Nišu, rekao je da taj štab može u roku od desetak minuta da se okupi u slučaju većeg broja obolelih od gripa.

"Onog trenutka kada dobijemo podatke od Instituta za javno zdravlje koji prati epidemiološku situaciju, u najkraćem roku biće sazvan Štab za upravljanje u vanrednim situacijama i biće preduzete sve mere u cilju zaštite zdravlja naših sugrađana", rekao je Ranković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.