Nikolić i Vučić jednoglasno lideri

Izvor: B92, Tanjug, 24.Apr.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vučić jednoglasno lideri

Beograd -- Na prvoj izbornoj Skupštini Srpske napredne stranke za predsednika ponovo izabran Tomislav Nikolić, a za njegovog zamenika Aleksandar Vučić.

Skupština SNS odlagana je dva puta , jednom zbog dolaska ruskog predsenik Dmitrija Medvedova i jednom zbog gripa. Ovoga puta ništa nije sprečilo više od 3000 delegata da vođenje stranke ponovo povere Tomislavu Nikoliću. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tomislav Nikolić izjavio je je Srpska napredna postala najsnažnija i najuticajnija politička ideja u Srbiji.

"Želimo da Srbija bude ponosna, da društvu bude bolje, da vratimo dostojanstvo svima, da uredimo državu, iskorenimo kriminal, korupciju, razbijemo narko bande i njihove saradnike u vlasti i opoziciji, razvijemo selo i podignemo industriju", poručio je Nikolić.

On je poručio da će Kosovo i Metohija za srpske naprednjake zauvek ostati Srbija.

"Nema ta sile i pretnje koja Srbiji može da iskoreni taj nacionalni kod. Naprednjaci su spremni da razgovaraju sa Albancima i to što pre dok vlast ne bi zametnula svaki trag srpskog postojanja u pokrajini", kazao je lider SNS-a.

Rečenica koja se najčesće čula u govorim da najviših funkcionere SNS je da oni nemaju političke neprijatelje.

"Došli smo da kažemo da oni nisu politčki neprijatelji, već politčki protivnici. Želimo Srbiju u kojoj ćemo zajednički živeti i da oni, koji će biti u opoziciji, mogu mirno da žive, bez revanšizma", rekao je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Sa politički prijatelji Demokrtskom Strankom Srbije i Novom Srbijom, dele stav da su neophodne promene.

Prijatelje SNS ih im i među strankama koje podržavaju aktelnu vladu.

Lider SVM Ištvan Pastor kaže da je došao otvorena srca i dignute glave iako zna da će mnogi od njega tražiti da se opravda.

"Učinio sam to, jer se kod nas poštuje običaj da se prijateljev poziv ne odbija. Drugo, da pred vama kažem, iako među nama ima razlike, zajednička nam je jedna stvar. Srbiju doživljavamo kao svoju državu", rekao je Pastor.

Pastor je ima priliku i da u praksi pokaže svoje prijateljstvo Pritekao je u pomoc kada je nastao problem sa prevođenju govora gosta iz mađarske partije FIDES .

Izbornoj skupštini naprednjaka prisustvao je i veliki broj ambasadora Tokom konvencije nije zapostavljen ni kulturno umetnički program. A čitav skup završen je pesmom Vostani Serbie.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.