Neophodna razmena iskustva sa članicama SZO

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna razmena iskustva sa članicama SZO

Uticaj svetske ekonomske krize na zdravlje gradjana i zdravstvene sisteme Evrope, kao i preteća pandemija novog gripa tipa A su glavne teme zasedanja SZO za Evropu.

Ministar zdravlja Milosavljević je rekao da u vezi s novim gripom "nema praktičnih preporuka" SZO, ali da "ima značajnih novih činjenica koje će uticati na prilagodjavanje planova država članica".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />


Milosavljević je dodao da je bilo veoma korisno razmeniti iskustva sa zvaničnicima iz Velike Britanije i Španije koje su imale najveći broj obolelih i koje su imale najveći broj smrtnih slučajeva i iz čijeg iskustva ima značajnih pouka koje će primeniti i druge zemlje, pa i Srbija".


Ministar zdravlja Srbije učestvovao je u panel diskusijama i govorio je o iskustvima Srbije.

Milosavljević je dodao i da je na 59. zasedanju Svetske zdravstvene organizacije za Evropu govorio u ime devet zemalja jugoistočne Evrope, odnosno u ime zdravstvene mreže jugoistočne Evrope.

Na zasedanju je izabrana i nova direktorka SZO Žužana Jakab iz Madjarske. Ona će tu funkciju obavljati u narednih pet godina.

Žužana Jakab je do sada bila na mestu direktora Evropskog centra za kontrolu bolesti, a nedavno je bila gost Ministarstva zdravlja Srbije.

Ona je boravila u Srbiji povodom priprema zdravstvenog sistema Srbije za Univerzijadu i druge masovne dogadjaje.

Zasedanje Regionalnog komteta SZO trajaće do četvrtka, 17. septembra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.