Nema neželjenih reakcija

Izvor: B92, 23.Dec.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema neželjenih reakcija"

Beograd -- U zdravstvenim ustanovama u Beogradu do sada nije zabeležen nijedan slučaj neželjene reakcije nakon vakcinisanja,kaže Slobodan Šolević iz Štaba civilne zaštite.

On je, posle sastanka stručnog tima za praćenje epidemije gripa na teritoriji Beograda, rekao da je podržana kampanja Ministarstva zdravlja koja ima za cilj da se sve ugrožene kategorije građana vakcinišu od novog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gripa.

Zdravstvene ustanove u glavnom gradu do sada su dobile 30.160 doza vakcina, a u periodu od 17. do 21. decembra protiv novog gripa u Beogradu se vakcinisalo 6.673 građana, istakao je Šolević.

"Već mesecima preduzimamo razne mere prevencije, ali je vakcinacija jedina prava zaštita od gripa, podsetio je Šolević.

On je naveo da je tokom decembra u Beogradu zvanično potvrđeno 50 slučajeva oboljvanja od novog gripa, ali da se situacija u glavnom gradu može oceniti stabilnom.

"Pojačane mere higijene u vrtićima i školama ostaju na snazi, baš kao i zabrana poseta u bolnicama", kazao je Šolević.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje održana je serija predavanja o prednostima vakcinisanja protiv novog gripa, a ovih dana svim beogradskim domovima zdravlja biće podeljen propagadno-edukativni materijal koji će pacijantima pojasniti sve nedoumice u vezi sa vakcinisanjem, objasnio je Šolević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.