Najmanje obolelih od gripa u poslednjih osam godina

Izvor: B92, 26.Apr.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje obolelih od gripa u poslednjih osam godina

Sezonu gripa, koja se upravo završava, obeležio je najmanji broj obolelih u poslednjih osam godina, pokazali su podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

"Što se tiče aktivnosti virusa, ovo je najslabija sezona od 2006, otkako se epidemiološki nadzor nad oboljenjima sličnim gripu sprovodi prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije", izjavila je danas Tanjugu nacionalni koordinator za grip dr Dragana Dimitrijević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ističući da je kod nas, kao i u većini evropskih zemalja, ova sezona prošla bez epidemijskog perioda, ona je navela da je do 20. aprila registrovano 103.175 obolelih, što je u odnosu na prošlu sezonu manje za oko 40 odsto.

"Na svakih 10 godina može da se desi da jedna do dve sezone prođu bez epidemijskog perioda, koji najčešće traje šest do 12 nedelja", rekla je dr Dimitrijević i dodala da se u narednim nedeljama mogu očekivati samo pojedinačni slučajevi oboljevanja.

Povodom Nedelje imunizacije, koja se danas završava, dr Dimitrijević je podsetila da stručnjaci preporučuju vakcinaciju protiv gripa kao osnovnu i najbolju meru prevencije i istakla da su zadovoljni što se "poverenje u imunizaciju (protiv gripa) polako vraća".

Foto: David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najmanje obolelih od gripa u poslednjih osam godina

Izvor: Blic, 26.Apr.2014

Sezonu gripa, koja se upravo završava, obeležio je najmanji broj obolelih u poslednjih osam godina, pokazali su podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"..."Što se tiče aktivnosti virusa, ovo je najslabija sezona od 2006, otkako se epidemiološki nadzor nad oboljenjima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.