Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 15:54

Molitva iz aviona protiv meksičkog gripa

Po treći put u istoriji Izraela, rabini su se molili protiv neke velike opasnosti po zemlju nadlećući je avionom. Ovoga puta Kabala iz vazduha bi trebalo da zaustavi novi grip.

Pedesetak izraelskih rabina, upućenih u Kabalu, mistično jevrejsko učenje, nadletelo je avionom teritoriju cele zemlje, moleći se protiv epidemije novog gripa, piše dnevnik "Jediot Ahronot".
"Cilj operacije je da se epidemija zaustavi kako bi ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prestali da umiru, a posle naših molitvi, sigurni smo da je opasnost prošla", izjavio je jedan od učesnika, rabin Jicak Bacri.
Tokom leta obavljenog u ponedeljak, rabini su sedam puta duvali u trube i ovnujske rogove zvane "šofari", a potom recitovali specijalnu molitvu koja štiti od bolesti.
To bi trebalo "svetu zemlju da uvije u hermetički zatvoreni spiritualni štit protiv virusa". 
Ovo je treći put od stvaranja države Izrael 1948. godine da rabini nadleću teritoriju zemlje kako bi zaustavili neku opasnost.
Godine 1991. to je bilo tokom prvog zalivskog rata, kada je Irak Sadama Huseina ispalio 40-ak raketa u pravcu Izraela.
Drugi let je bio 1996, u jeku talasa palestinskih samoubilačkih napada.
Od novog gripa u Izraelu je od početka epidemije umrlo pet ljudi, a zaraženo oko 2.000.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.