Moguća epidemija gripa

Izvor: Studio B, 08.Jan.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća epidemija gripa

U Srbiji su registrovana još tri slučaja obolilih od gripa, izjavio je direktor Instituta "Batut" Dragan Ilić, poručivši da to ukazuje na moguću epidemiju, te da treba biti oprezan.

U Srbiji je, prema saopštenju tog instituta, pre dva dana zabeležen prvi slučaj gripa, pa ih sada ukupno ima četiri.

"To govori o tome da virus definitivno cirkuliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i da možemo očekivati epidemiju. Ne znamo da li će biti većih razmera, ali prvi slučajevi govore da treba biti oprezan", rekao je Ilić za RTS.

Svi zabeleženi pacijenti su za sada stabilno, mada je reč o ozbiljnim infekcijama.

Ilic je naveo da je za sada potrošeno 85 odsto vakcina protiv gripa, a građanima je preporučio da se obrate svojim domovima zdravlja, jer je bolje na vreme da se vakciniše.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.