Izvor: Glas javnosti, 08.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari proverili celu porodicu

BEOGRAD/PRIŠTINA - Svinjski grip, izgleda, još nije stigao do Srbije jer je Institut za zdravstvo u Prištini juče saopštio da su prve analize članova porodice pacijentkinje za koju se sumnjalo da je obolela od meksičkog gripa negativne. Direktor Instituta Naser Ramadani kazao je da su posle prvih sumnji preduzete mere u tri smera: dijagnosticiranju, dezinfekciji i na sprečavanju mogućeg širenja virusa ukoliko se potvrdi njegovo postojanje prilikom ispitivanja mogućeg izvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Epidemiološke ekipe Instituta za zdravstvo su u rekordnom roku otišle na mogući izvor zaraze, obradile sve slučajeve i članove porodice i svi rezultati su bili negativni, a među članovima porodice nije bilo nikakvog traga gripa - rekao je Ramadani.

- Za nekoliko sati je, u rekordnom vremenu mikrobiološka laboratorija uradila sve analize materijala uzetog od pacijentkinje i laboratorijske analize su bile negativne - dodao je on.

Direktor Instituta je dodao da analize urađene na Kosovu potvrđuju da nema bojazni od meksičkog gripa, ali se da se očekuju rezultati analiza koje treba da stignu iz Londona.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.