Lauda u bolnici zbog gripa

Izvor: Mondo, 07.Jan.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lauda u bolnici zbog gripa

Slavnom vozaču Formule jedan određeno bolnički lečenje zbog gripa.

Trostruki svetski šampion Formule 1 Niki Lauda (69) zadržan je u bolnici u Beču zbog gripa, tačno pet meseci posle transplantacije pluća.

Doktori su preduzeli sve mere predostrožnosti s obzirom na to da je Lauda nedavno imao tešku operaciju.

Austrijancu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u avgustu izvršena transplantacija pluća, nakon što su lekari otkrili da ima "tešku plućnu bolest". Tom prilikom doktori su izjavili da bi Lauda bez operacije živeo između tri i sedam dana.

Lauda je izvršni predsednik Mercedesa F1. Kao vozač formule zabeležio je 25 pobeda, što mu je bilo dovoljno da osvoji tri šampionata - dva sa Ferarijem i jedan u MekLarenu.

Pored sjajnih vozačkih sposobnosti, Lauda je ostao upamćen i po velikoj nesreći koja mu se dogodila u trci za Veliku nagradu Nemačke 1976. godine.

Austrijanac je ostao zarobljen u zapaljenom bolidu Ferarija na stazi u Nirburgringu i tom prilikom je pretrpeo teške opekotine na licu, rukama i plućima. Samo 40 dana kasnije, Lauda je vozio trku u Italiji.

Lekari su saopštili da bolest nije posledica nesreće od pre 43 godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.