Kon:Grip najaktivniji naredne nedelje

Izvor: Press, 09.Feb.2013, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kon:Grip najaktivniji naredne nedelje

Laboratorijski je potvrđena aktivnost tri tipa virusa gripa i to A(H1),A(H3) i B.
   
"Tokom prošle nedelje aktivnost virusa je bila na srednjem nivou, u ovoj nedelji je zabeležen veći intenzitet, a očekuje se da će naredne nedelje biti najveća aktivnost virusa gripa", rekao je dr Kon Tanjugu.
   
Objašnjavajući da virus gripa traje obično osam nedelja, on je naglasio da naredne nedelje ulazimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u petu nedelju, kada je virus obično najaktivniji.
   
Kon savetuje da oni koji imaju respiratorne tegobe ne idu u bolničke posete, zatim ne idu u kućne posete gde ima beba i starih osoba i, ukoliko je to moguće, ne odlaze na posao.
   
Naš sagovornik kaže da se vakcinacija uvek preporučuje, ali da bi imunizacija sada dala malo efekta.
   
"Najbolje se vakcinisati mesec dana pre početka gripa. Vakcinacija u ovom periodu ima malo efekta, jer je aktivnost virusa u punom jeku. Naravno, gripa će biti i u martu i aprilu, ali sporadično", zaključuje dr Kon.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Grip najaktivniji naredne nedelje"

Izvor: B92, 09.Feb.2013

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" do sada je u Srbiji registrovano 7.186 pacijenata sa simptomima sličnim gripu, a epidemiolog Predrag Kon najavljuje da će u narednoj nedelji biti najveća aktivnost virusa...Laboratorijski je potvrđena aktivnost tri tipa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.