Kod 28 preminulih utvrđen grip

Izvor: Radio 021, 25.Mar.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod 28 preminulih utvrđen grip

U Srbiji je do sada registrovano 122.207 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu sa gripom.

"Laboratorijski je potvrđen virus gripa AH1 kod 15 smrtnih slučajeva, tip A kod pet, tip AH3 kod šest i tip B kod dva umrla. Najveći broj umrlih je imao neko hronično oboljenje ili faktor rizika - 86 odsto", rekla je nacionalna koordinatorka za grip Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Dragana Dimitrijević.

Kako je navela, 21 smrtni ishod (75 odsto) prijavljen je kod osoba starijih od 55 godina i dodala da nijedna osoba nije bila vakcinisana, dok je kod jedne osobe vakcinalni status nepoznat.

Dimitrijević je navela da je u prethodnoj nedelji prijavljen 8.601 slučaj obolelih od gripa. "U odnosu na prethodne nedelje, registruje se smanjenje broja obolelih i u narednim nedeljama očekuje se opadajući trend obolevanja", istakla je Dragana Dimitrijević.

Prema njenim rečima, cirkulacija virusa gripa do sada je potvrđena na teritoriji 22 okruga - Južnobačkog, Beogradskog, Pomoravskog, Mačvanskog, Sremskog, Južnobanatskog, Severnobanatskog, Severnobačkog, Zapadnobačkog, Šumadijskog, Moravičkog, Kolubarskog, Braničevskog, Raškog, Jablaničkog, Zlatiborskog, Zaječarskog, Pirotskog, Nišavskog, Podunavskog, Rasinskog, Srednjebanatskog.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dimitrijević: Registrovano 28 smrtnih slučajeva

Izvor: Akter, 25.Mar.2015

U Srbiji je do sada registrovano 122.207 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu sa gripom, izjavila je..nacionalna koordinatorka za grip Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Dragana Dimitrijević..."Laboratorijski...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.