Kako se zaštititi od prehlade i gripa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se zaštititi od prehlade i gripa?

S dolaskom hladnijeg vremena, javljaju se prvi znaci prehlade i gripa. Kašalj, bol u grlu i povišena temperatura, samo su neki od znakova pada imuniteta. Lekari ističu da se uglavnom radi o virusnim infekcijama, dok se građani snalaze na različite načine kako bi pojačali otpornost organizma.

Često i sve intenzivnije kolebanje dnevne temperature u zimskom periodu poslednjih godina, više i nije novost, kao ni povećan broj poziva lekarima zbog učestalih infekcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima su najpodložnija deca i starije osobe sa slabijim imunitetom.

Najčešći simptomi prehlade su kašalj, začepljen nos, curenje sekreta iz nosa, grebanje u grlu i povišena temperatura. Takođe, u prevenciji se savetuje da se izbegavaju mesta koja su zatvorena, kako bi se smanjile šanse od infekcija.

Uz pravilnu i balansiranu ishranu bogatu vitaminima i mineralima, savetuje se slojevito oblačenje, unošenje dovoljne količine tečnosti i svežih namirnica bogatih vitaminima i mineralima.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.