Indija: Svinjski grip se širi

Izvor: B92, 21.Feb.2015, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Svinjski grip se širi

U poslednjih 10 nedelja od svinjskog gripa je u Indiji umrlo preko 700 ljudi, a vlasti pokušavaju da obezbede lekove za udaljene bolnice.

Ministarstvo zdravlja Indije saopštilo je da je oko 11.000 slučajeva zaraženih gripom prijavljeno od sredine decembra, a većina je iz država Radžastan, Gudžarat, Maharašatra i Mađa Pradeš.

Iako se govori da s radi o svinjskom gripu lekari kažu da je ovo jedna verzija pandemije gripa tipa H1N1, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grip koji se prvi put pojavio u Meksiku 2009. godine.

Lekari kažu da je veliki broj smrtnih slučajeva jer pacijenti odlažu odlazak u bolnicu i pozvali su narod da se testira čim oseti simptome.

Mada neki naučnici kažu da je broj zaraženih zabeležen ove godine samo ukazuje na malo lošiju sezonu gripa, mediji pomno izveštavaju o epidemiji.

Zdravstveni zvaničnici kažu da očekuju da će broj slucajeva opasti sa otopljenjem vremena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.