I u Moravičkom okrugu proglašena epidemija gripa

Izvor: Mondo, 11.Feb.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Moravičkom okrugu proglašena epidemija gripa

Zavod za zaštitu javnog zdravlja (ZJZ) u Čačku proglasio je epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga koga pored Čačka, čine i Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica.

Zavod je u saopštenju naveo da je tokom prethodne dve nedelje registrovan "znatan porast broja obolelih od oboljenja sličnih gripu u sve četiri opštine Moravičkog okruga".

"Beleži se rastući trend oboljenja sličnih gripu, daleko iznad praga srednjeg intenziteta za Okrug", piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u saopštenju. Dodaje se da je u skladu sa epidemiološkom situacijom, Zavod za zaštitu javnog zdravlja uputio zdravstvenim ustanovama na teritoriji Moravičkog okruga, preporuku o zabrani poseta.

Kako se lekari štite od virusaUžice: Osmoro životno ugroženih zbog gripaDete umrlo u bolnici u Čačku, dvoje mrtvih u Nišu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.