Hrvatska: Vrhunac epidemije gripa

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Vrhunac epidemije gripa

Epidemija gripa dostigla je vrhunac u Hrvatskoj, gde je samo u poslednje dve sedmice registrovano 5.500 obolelih, saopštila je Služba za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Poslednjih dana lekarima se dnevno javlja na stotine obolelih, a iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" saopštavaju da zadnje dve sedmice u ambulantama u toj bolnici svakog dana bude pregledano oko 200 pacijenata.

Među obolelima od gripa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dosta je onih s upalom pluća, pre svega među starijim osobama, ali za sada nema teško obolelih mlađih osoba, kao što je to bilo ranijih godina.

Prvi slučajevi gripa u Hrvatskoj su, inače, zabeleženi polovinom januara. Mediji prenose da je u Hrvatskoj do sada zabeležen samo jedan smrtni slučaj povezan sa gripom i da je žrtva bila beba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.