Grip zatvorio škole, u klupe 25.februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip zatvorio škole, u klupe 25.februara

Saglasno današnjoj odluci Vlade Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u  školama u Vojvodini od 18. do 24. februara.

Deca će se u školske klupe vratiti u ponedeljak, 25. februara, saopštila je Pokrajinska vlada.

Produžen zimski raspust za nedelju dana

Vlada Srbije odlučila je danas da produži zimski raspust za još nedelju dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa.

Raspust je produžen na predlog Ministarstva zdravlja, jer će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu.

Prema podacima Instituta Batut, do sada je u Srbiji od gripa obolelo 104.687 pacijenata, a umrlo je 29 osoba pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

U Ministarstvu zdravlja kažu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, a da deca u uzrastu do 15 godina najčešće obolevaju od bolesti sličnih gripu.

"Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, hronične bolesti - dijabetes, povišen pritisak. Zdravstveni sistem je spreman, dovoljni respiratora, dovoljno leka tamiflu", pojasnio je ministar.

Lončar pojašnjava da je epidemiološka situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godini, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRIP PRODUŽIO RASPUST: Đaci neće nazad u klupe

Izvor: Mondo, 14.Feb.2019

Vlada Srbije je na predlog ministra zdravlja zbog epidemije gripa, produžila zimski raspust za osnovce i srednjoškolce iz centralne Srbije za još nedelju dana. Istu odluku potom donela i Vlada Vojvodine...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..Vlada Srbije donela je preporuku svim jedinicama lokalne samouprave...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.