Grip u Severnobanatskom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip u Severnobanatskom okrugu

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovan je grip. Aktivnost ovog virusa na teritoriji okruga i pokrajine je niska, ali se očekuje da u narednom periodu dođe do porasta broja obolelih.

Na početku drugog polugodišta porastao je broj obolelih od akutnih respiratornih infekcija.

Kako ističe načelnica Odeljenja za kontrolu i prevenciju bolesti kikindskog Zavoda za javno zdravlje Tatjana Karać, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je bio i uzrok pojave gripa.

"Imamo potvrđen tip AH1N1 kod mladića, koji se trenutno nalazi na Infektivnom odeljenju. On je dobro. Pratimo njegovo zdravstveno stanje", kaže dr Karać.

Doktorka Karać ističe da se u narednom periodu očekuje potvrda i u drugim uzorcima koji se trenutno analiziraju.

"Još jedan uzorak gripa je otišao danas, takođe hospitalni. Žena je za sada dobro, a lekari uzimaju uzorke i u Senti, tako da prekosutra očekujemo da ćemo dobiti na analizu uzorak uzet od deteta, koje ima visoku temperaturu i trenutno ima oboljenje slično gripu", dodaje ona.

Intenzitet virusa gripa trenutno je nizak, ali je u porastu, jer se svake nedelje povećava broj obolelih od akutnih respiratornih infekcija.

Od oktobra, na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovano je 1.010 slučajeva oboljenja sličnih gripu, od kojih 531 iz Kikinde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.