Izvor: Radio 021, 19.Feb.2020, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip polako slabi u Vojvodini

Grip polako popušta pod merama koje su nedavno uvedene u Vojvodini.

Novi podaci koje je objavio Institut za javno zdravlje Vojvodine pokazuju da je grip manje aktivan, tačnije da se registruje srednji prag intenziteta aktivnosti virusa u pokrajini. Virus je u proteklih nedelju dana bio iznad epidemijskog praga samo na teritoriji Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.

Aktivnost virusa je početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << meseca bila izuzetno visoka i sa trendom rasta, što je i dovelo do epidemije.

Trend sada opada, a broj slučajeva oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija kod građana polako se smanjuje, pokazuju podaci IZJZV.

Grip je i dalje najaktivniji kod dece uzrasta od pet do 14 godina, a tokom prethodnih dana je u laboratoriji infekcija virusom gripa tipa A (H3N2) dokazana kod 22, tipa A (H1N1) kod pet i tip B kod tri pacijenta.

Međutim, da bi situacija ponovo bila stabilna, potrebno je da se i dalje prate saveti stručnjaka. Šta savetuju naši epidemiolozi i doktori saznajte u članku 021 OVDE.

Podsetimo, deca od 12. februara ne idu u vrtiće i škole, a ovakvo stanje najavljeno je do petka, 21. februara. Deca bi u klupe mogla da se vrate od ponedeljka, što će nadležni sada razmatrati.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.