Grip odneo 25 života u Srbiji

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip odneo 25 života u Srbiji

Beograd -- U Srbiji je od posledica gripa ove sezone preminulo 25 osoba, saopštio je Institut Batut.

Preminuli su starosti od tri do 74 godine, među kojima su tri osobe za koje se ne zna da li su primile vakcinu, a 22 osobe nisu bile vakcinisane, dodaje se u saopštenju.

"U Srbiji je registrovano 25 smrtnih slučajeva kod kojih je dokazan virus gripa, i to kod 23 pandemijski virus gripa tip A ( >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << H1N1)", navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije.

U saopštenju instituta "Dr Milan Jovanović Batut" navodi se da je u nedelji od 28. februara do 6. marta broj pacijenata sa simptomima gripa opao za oko 19 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Zaključno sa današnjim danom registrovano je 253 laboratorijski potvrđena slučaja obolelih od gripa. Kod 216 osoba potvrđen je pandemijski virus gripa A (H1N1).

Dvoje obolelih je u teškom stanju i nalaze se u jedinici intenzivne nege.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.