Grip napada u februaru

Izvor: Kurir, 17.Jan.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip napada u februaru

BEOGRAD - Iako je grip stigao u Srbiju, prava epidemija očekuje se krajem januara. Lekari savetuju da svi građani što pre prime vakcinu kako bi „naoružali“ odbrambeni sistem za predstojeću epidemiju, a onima koji su već oboleli preporučuje se boravak u krevetu sa što manje kontakata s ljudima. Iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume u Beogradu kažu da je kod jednog pacijenta izolovan virus tipa B i ukazuju da je najviše obolelih među radno sposobnim stanovništvom i decom.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Virus gripa stigao u Beograd

Izvor: Blic, 17.Jan.2009

U Beogradu je juče kod pacijenta starog 24 godine u Domu zdravlja „Voždovac" potvrđeno prisustvo virusa gripa tipa A, tako da je ovo oboljenje i zvanično stiglo u prestonicu. Prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, trenutno je u gradu nešto manje od 100 obolelih za koje se sumnja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.