Izvor: Danas, 04.Okt.2023, 13:54

Epidemiolog iz Subotice upozorio građane o nadolazećem gripu koji kod nekih pacijenata može da bude fatalan

Grip nije prehlada ili nazeb. Često se to koristi kao sinonim, što nije tačno. Grip je oboljenje koje ima jasnu etiologiju, to je virus gripa tip A sa svojim podtipovima, odnosno tip B sa svojim sojevima i oni izazivaju svake godine veliki broj obolelih”, kaže za Danas dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica.
Pogledaj vesti o: Grip,   Subotica

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Broj obolelih od denga groznice raste: "Infekcija jednim tipom ne garantuje imunitet"

Izvor: B92, 04.Okt.2023

Postoje četiri tipa denga groznice i svakim od njih možemo da se zarazimo samo jednom, izjavila je danas epidemiolog Zavoda za javno zdravlje, doktorka Slavica Maris, i ukazala da infekcija jednim tipom groznice ne obezbeđuje imunitet od ostalih vrsta...Svetska zdravstvena organizacija je upozorila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.