Epidemija gripa u Pirotskom okrugu

Izvor: juGmedia, 16.Mar.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija gripa u Pirotskom okrugu

PIROT – Na osnovu povećanja broja obolelih od gripa, Zavod za javno zdravlje u Pirotu proglasio je epidemiju gripa na području Pirotskog okruga.

Laboratorijski je potvrđeno pet slučajeva gripa i to dva podtipa A H 1 i tri obolela AH 3.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda procenjuuje da će u narednom periodu broj obolelih od gripa biti u porastu.

Zbog toga je neophodno dalje primenjivanje mera prevencije, izolacije i lečenje obolelih, izbegavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kontakata sa obolelima i sumnjivim na grip, zabrana poseta Opštoj bolnici Pirot, održavanje lične higijene, kašljanje i kijanje u papirnatu maramicu, često provetravanje i vlažno brisanje prostorija.

Za sve četiri opštine Pirotskog okruga, stiglo je 2.920 doza vakcina i sve su utrošene, kaže načelnica Centra za prevenciju Zavoda za javno zudravlje u Pirotu dr Radmila Zec.

(Kraj)zop

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašena epidemija gripa u Pirotu

Izvor: B92, 16.Mar.2015

Zbog pojave većeg broja slučajeva oboljevanja od gripa Zavod za javno zdravlje u Pirotu proglasio je epidemiju gripa na području Pirotskog okruga...To je Tanjugu rečeno u pirotskom Zavodu za javno zdravlje...Do sada je po zvaničnim podacima Zavoda laboratorijski potvrđeno pet slučajeva gripa,...

Nastavak na B92...

Proglašena epidemija gripa u Pirotskom okrugu

Izvor: Blic, 16.Mar.2015

Na području Pirotskog okruga proglašena je epidemija gripa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu...Proglašenje epidemije usledilo je zbog pojave većeg broja obolelih od gripa, a zabranjene su posete pacijentima u Opštoj bolnici u Pirotu...Prema podacima Zavoda, na području Pirota...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.