Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvije djevojčice preminule zbog gripe

SPLIT - Djevojčica starosti četiri mjeseca koja nije davala znakove života dovezena je u nedjelju oko 9:30 sati na Hitni dječji prijem klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Iako je reanimirana u nekoliko navrata (kod kuće, u kolima hitne pomoći i na Hitnom dječijem prijemu) ljekari su mogli ustanoviti samo smrt. Utvrđeno je da je u tijelu djeteta bio virus gripe B, te je na taj način nažalost preminula djevojčica 12. žrtva gripe, odnosno komplikacija vezanih uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << gripu u Hrvatskoj, a sedma u Splitu.

Istog dana u splitsku bolnicu je primljena druga djevojčica koja takođe nije davala znakove života te je konstatovana njena smrt.

O uzrocima smrti znaće se nakon obdukcije. Ako utvrdi da je i to dijete umrlo zbog komplikacija vezanih uz gripu, to će biti 13 žrtva gripe u Hrvatskoj i osma u Splitu.

(NN, slobodnadalmacija)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.