Izvor: Politika, 08.Nov.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva pacijenta umrla u užičkoj bolnici

Četrdesetogodišnji muškarac iz Požege prva žrtva gripa H1N1, preminula i jedna žena kod koje nije potvrđeno prisustvo virusa

Užice – Epidemija novog gripa, proglašena nedavno u Užicu, uzela je juče ovde prve žrtve. Kako je objavio užički Zdravstveni centar na svom sajtu, dve osobe preminule su u užičkoj bolnici. Četrdesetogodišnji muškarac iz Požege, kod koga je virus novog gripa prvi potvrđen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << danima je bio u teškom stanju, sve vreme priključen na respirator, nažalost je preminuo. Umrla je i jedna žena, koja je prekjuče primljena na Internističku intenzivnu negu ove bolnice u teškom stanju, ali kod koje još nije potvrđeno prisustvo virusa H1N1.

Kod još petoro pacijenata užičke bolnice potvrđeno je prisustvo virusa novog gripa. Dva pacijenta su smeštena u izolacionoj jedinici odeljenja Internističke intenzivne nege: jedna žena je u teškom stanju, priključena na respirator, ali joj život nije ugrožen, a drugi pacijent je dobrog opšteg stanja.

Pored toga, u ovoj ustanovi hospitalizovano je još 49 osoba pod sumnjom da su zaraženi novim gripom, od kojih se 24 odrasla pacijenta nalaze na Infektivnom odeljenju, a 25 dece na izolovanom odeljenju Pedijatrije. Sumnji na novi grip ima i u Požegi, gde se tri pacijenta nalaze na Grudnom odeljenju požeške bolnice i tri u okviru dnevne bolnice u Požegi. U Opštoj bolnici u Priboju na lečenju su zadržana dva pacijenta. Svi ti pacijenti su dobrog opšteg zdravstvenog stanja.

B. P.

[objavljeno: 09/11/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.