Drugi smrtni slučaj od gripa u Makedoniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi smrtni slučaj od gripa u Makedoniji

U kliničkom centru u Skoplju preminula je 24-godišnja devojka zbog komplikacija izazavanih svinjskim gripom, objavio danas Instutut za javno zdravlje Makedonije.

To je drugi smrtni slučaj zbog gripa u Makedoniiji ove godine, a radi se o devojci iz Ohrida sa "Daunovim sidromom", koja je na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliniičkoc centras Skoplje poslednjih 10 dana lepena zbog drugih obelenja.

U utorak je od posledica gripa Univezitetskoj klinici za dečije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bolesti preminila petogodišnja devojčica, koja je imala astmu.

"Oba slučaja su sa komorbidilitetom. Za dete smo uvrdili da je imalo astmu, a devojka je imala Daumov sindrom. Preminule su zbog rteškog obelenja pluča i jetre", rekao je epidemiolog Žarko Karadžovski iz Instutita za javno zdravlje.

Prema tom institutu, broj obelolih od gripa se značajno povećava i u poslednjih sedam dana ima preko 1.700 obolelih, što je triputa više nego sedmicu ranije. Najviše potvrđenih sliučajeva je AH1N1 popularno nazbvan "svinjski grip".
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DRUGA ŽRTVA GRIPA U MAKEDONIJI: Posle petogodišnje devojčice u Skoplju preminula devojka (24)!

Izvor: Kurir, 07.Feb.2019

SKOPLJE - U kliničkom centru u Skoplju preminula je zbog komplikacija izazvanih svinjskim gripom dvadesetčetvorogodišnja devojka, objavio je Institut za javno zdravlje Makedonije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.