Dronovima će dostavljati lekove na kućnu adresu

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 20:02

Dronovima će dostavljati lekove na kućnu adresu

Kompanija Amazon saopštila je danas da kupci u gradu Koledž Stejšn u Teksasu od sada mogu da dobiju lekove na recept uz pomoć dronova.

Dronovi će isporučiti medikamente u roku od jednog sata od naručivanja.

Programirani dron će doleteti na adresu kupca, spustiti se na visinu oko četiri metara i ispustiti zaštićeni paket sa lekovima, prenosi AP.

Amazon kaže da će kupci moći da biraju između više od 500 lekova, među kojima su uobičajena sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za stanja poput gripa ili upale pluća, ali ne i kontrolisane supstance.

Kalifornijska kompanija tvrdi da će njeni dronovi leteti na visini od čak 120 metara pre nego što su počnu da se spuštaju do kuće kupca, a pre ispuštanja paketa sa visine će proveriti da li se u zoni isporuke nalaze deca, kućni ljubimci ili bilo koja druga prepreka.

Amazonovo odeljenje Prajm Er počelo je lane u decembru da testira isporuke običnih predeta za domaćinstvo dronom u gradovima Koledž Stejšn i kaliforijskom Lokfordu.

Neke kompanije su i ranije izrazile želju da koriste dronove u komercijalne svrhe, ali nailaze na prepreke od strane američkih regulatora koji žele da se uvere u bezbednost korišćenja dronova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.