Doktor Kon:Respiratorne infekcije u blagom porastu!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2013, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor Kon:Respiratorne infekcije u blagom porastu!

Među 18.120 obolelih i dalje dominiraju deca u školskom (41,5 odsto) i predškolskom uzrastu (27,5 odsto), rekao je dr Kon i dodao da je registrovano i 20 slučajeva sa kliničkom slikom gripa

BEOGRAD - Broj obolelih od sezonskih respiratornih infekcija povećan je u Beogradu u proteklih nedelju dana, ali je uobičajen za ovo doba godine, izjavio je epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje dr Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kon.

Podaci za proteklu nedelju, koje su domovi zdravlja danas dostavili Gradskom zavodu, pokazali su da među 18.120 obolelih i dalje dominiraju deca u školskom (41,5 odsto) i predškolskom uzrastu (27,5 odsto), rekao je dr Kon i dodao da je registrovano i 20 slučajeva sa kliničkom slikom gripa.

Govoreći o zaštiti od ovog virusa, on je istakao da je vakcine prošle sedmice primilo oko 3.500 Beograđana, što je znatno manje u odnosu na prosek u ovoj sezoni od oko 8.000 nedeljno.

Dr Kon je podsetio da su domovima zdravlja u Beogradu isporučene 60.082 doze vakcina protiv gripa, od čega je dosad potrošeno 34.637.

Među vakcinisanima dominiraju hronični bolesnici, ali i ostali pripadnici rizičnih kategorija, pre svega osobe smeštene u gerijatrijske i socijalne ustanove, zdravstveni radnici i stariji od 65 godina.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.