Stigla poruka: Đaci ponovo na raspust?

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 12:36

Stigla poruka: Đaci ponovo na raspust?

Osnovci i srednjoškolci bi, zbog velikog broja đaka i profesora obolelih od respiratornih infekcija i gripa, mogli biti na neplaniranom mini-odmoru.

Kako su mediji preneli, đaci bi mogli da budu na odmoru od 12. do 16. februara. U klupe bi se vratili 19. februara.

Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola, koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka Sretenjskog raspusta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosveta.

Kako su za Tanjug iz Ministrstva prosvete rekli, kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Pojedini mediji objavili su da su direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to da Sretenjski raspust bude cele sledeće, koliko je učenika i zaposlenih na bolovanju, kao i predlog za nadoknadu nastave.

U Srbiji se Dan državnosti obeležava 15. i 16. februara kada su neradni dani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojvodina uživo saznaje: Đaci ponovo na raspust?

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Feb.2024

SRBIJA – Osnovci i srednjoškolci bi, zbog velikog broja đaka i profesora obolelih od respiratornih infekcija i gripa, mogli biti na neplaniranom mini-odmoru tokom naredne nedelje, pišu Novosti. Portal Vojvodina uživo kontaktirala je pokrajinsku administraciju i kako saznajemo, za sada nema planova...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.