Deseta žrtva novog gripa

Izvor: S media, 01.Feb.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseta žrtva novog gripa

Epidemija svinjskog gripa u Hrvatskoj beleži desetu žrtvu - 71-godišnjaka koji je bio plućni i srčani bolesnik i koji je umro u riječkoj bolnici.

Pacijent nije bio vakcinisan, a umro je dan nakon što je smešten u riječku bolnicu.

Po rečima Ire Djenero Margan, šefice Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj je do sada zabieženo oko 15.000 obolelih od svinjskog gripa, ali je pravi broj mnogo veći, jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mnogi sa slabijim simptomima ne javljaju lekaru već se leče kod kuće.

Poziv na vakcinaciju protiv gripa

Medju umrlima su i tri osobe koje su vakcinisane.

Razlog tome je što hronični bolesnici ni nakon vakcinacije ne uspevaju postići imunitet na virus, rekla je Ira Djenero Margan. Epidemiolozi procenjuju da je epidemija na vrhuncu, a statistike pokazuju da su svi umrli pripadali rizičnim grupama, od hroničnih bolesti do preterane težine.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.