Dejanović: Sledeće sedmice počinje vakcinacija protiv gripa

Izvor: Politika, 09.Nov.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Sledeće sedmice počinje vakcinacija protiv gripa

KRAGUJEVAC – Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će sledeće sedmice početi vakcinacija građana protiv gripa i za 2014. godinu najavila proizvodnju vakcina u Institutu „Torlak”.

Na osnovu saradnje Republičkog zavoda za zdravstveno siguranje, Instituta za javno zdravlje „Batut” i svih drugih subjekata građani će od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iduće sedmice moći da se vakcinišu od sezonskog gripa, rekla je Dejanović Tanjugu.

Ona je dodala da je procedura takva da će Instituti za javno zdravlje vakcine distribuirati domovima zdravlja širom Srbije .

Ukazavši da se kompletna količina vakcina protiv gripa uvozi jer nemamo sopstvenu proizvodnju, Dejanović je izrazila uverenje da će u perspektivi Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak” imati određeni program za proizvodnju vakcina.

„ Uvozi se kompletna količina vakcina protiv gripa, jer mi nemamo sopstvenu proizvodnju”, rekla je Dejanović, dodajući da Torlak ima kapacitete da već od 2014. godine počne sa proizvodnjom vakcina, dok se pripremne radnje mogu očekivati već naredne godine.

Prema planu Instituta za javno zdravlje Srbije, za ovu sezonu nabavljeno je 297.159 doza vakcina za sezonski grip francuskog proizvođača „Sanofi”, a u RFZO su ranije naveli da će vakcine biti distribuirane na vreme kako bi se se što pre počelo sa vakcinacijom.

Tanjug

objavljeno: 09.11.2012

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vakcinacija protiv gripa počeće iduće nedelje

Izvor: Mondo, 09.Nov.2012

Ministarka zdravlja Slavica Djukić Dejanović rekla je danas da će sledeće sedmice početi vakcinacija građana protiv gripa i za 2014. godinu najavila proizvodnju vakcina u Institutu "Torlak"...Na osnovu saradnje Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Instituta za javno zdravlje "Batut" i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.