Dečak (14) hospitalizovan sa SIMPTOMIMA GRIPA, a doktori mu AMPUTIRALI OBE ŠAKE I NOGE! Oduševio nas je svojim duhom i borbenošću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 07:14

Dečak (14) hospitalizovan sa SIMPTOMIMA GRIPA, a doktori mu AMPUTIRALI OBE ŠAKE I NOGE! "Oduševio nas je svojim duhom i borbenošću!"

Tinejdžeru iz Tenesija lekari su morali da amputiraju šake i noge da mu spase život, a sve je počelo sa simptomima “sličnim gripu” sredinom juna.

Matijas Uribe (14) bio je dvaput kod lekara pre nego što je počeo da trpi simptome, da bi ga 30. juna prebacili u hintu jer mu je “srce stalo” i došlo je do akutnog zastoja srca, napisala je porodica dečaka na stranici “GoFundMe”.

- Dijagnostikovana mu je upala pluća i streptokoknog toksičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šok sindroma - napisala je porodica.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti opisuju sindrom streptokoknog toksičnog šoka (STSS) kao “retku, ali ozbiljnu bakterijsku infekciju” koja obično počinje simptomima sličnim gripu. Neuobičajena infekcija, ponekad uzrokovana gripom ili bakterijama koje uđu u otvorenu ranu, može da dovede do “niskog krvnog pritiska, otkazivanja više organa, pa čak i smrti”.

Uribe je stavljen na aparate za održavanje u životu u Dečjoj bolnici “Monro Karel mlađi” u Nešvilu, preneo je "Foks njuz".

- Rečeno nam je da je u vreme prijema bio najbolesnije dete - navela je porodica dečaka.

Ipak, 12. jula je njegovo stanje počelo da se poboljšava i dečak je skinut sa aparata.

Nakon 20 dana lečenja u julu, lekari su Matijasovoj porodici rekli da, iako su njegovi organi spaseni, "njegovi ekstremiteti nisu dobili dovoljno krvi" i da će zato morati da mu amputiraju levu nogu da mu spasu život. Do 1 avgusta su mu amputirali levu nogu iznad kolena, desnu ispod kolena i obe šake iznad zglobova.

Dr Kejti Bojl iz Medicinskog centra Univerziteta Vanderbilt, koja je vodila tim za lečenje Matijasa, rekla je da je stanje dečaka “veoma retko”.

Matijasova porodica je rekla da 14-godišnjak nastavlja da pokazuje “snagu i otpornost” i “nepokolebljivu hrabrost”.

“Zadivljeni smo njegovim nepokolebljivim duhom i odlučnošću, koji će ga nesumnjivo voditi kroz izazove koji su pred nama”, napisala je porodica.

Budući oporavak mladog Matijasa uključiće prostetičke udove, terapiju i medicinske intervencije, kako su naveli na “GoFundMe”.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.