CURI VAM NOS, ALERGIČNI STE NA SPERMU!

Izvor: Kurir, 29.Mar.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CURI VAM NOS, ALERGIČNI STE NA SPERMU!

Simptomi su povišena temperatura, mučnina, peckanje očiju, svrab... a može doći i do otežanog disanja

Ako vam curi nos, peku te oči ili imate temperaturu ne znači da imate grip. Možda nemate ni polensku nego alergija na spermu.

POIS ili postorgazmički sindrom javlja se veoma retko, a osoba koja od toga pati može posle seksualnog odnosa da dobije povišenu temperaturu, da oseti mučninu, peckanje očiju...

Osim tih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mogu se javiti i sledeći simptomi: svrab, crvenilo, otok, čak i bol na onom mestu na koži na kojem se sperma našla. Kod težih slučajeva može doći o do otežanog disanja. Simptomi se uglavnom javljaju pola sata posle seksa, a traju nekoliko sati ili nekoliko dana.

Imuni sistem nekih muškaraca i žena spermu vidi kao nepoznatog napadača i bori se protiv toga na isti način kao i protiv bakterija i virusa - stvaranjem antitela. Antispermatozoidna antitela ne samo što seks čine neprijatnim, već mogu i da prouzrokuju neplodnost sprečavanjem sperme od dopre do jajne ćelije i oplodi je. Ta vrsta alergije se javlja veoma retko, može da se izeči, a preventiva je upotreba kondoma. Jedan od načina lečenja je ubrizgavanje male količine sperme partnera, u matericu žene.

Ako sumnjate da ste možda alergični na spermatozoide, javite se lekaru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.