CG: Grip ubio dve osobe

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2012, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Grip ubio dve osobe

U Zavodu "Komanski most" u Podgorici tokom poslednjih nekoliko dana od gripa su umrle dve osobe, četiri su hospitalizovane, a obolelo ih je 65, rekao je direktor podgoričkog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Prema njegovim rečima, radi se o infekciji gripom tipa A, suptip H3. Iz Instituta je saopšteno da je preporučena izolacija štićenika Zavoda i osoblja, kao i lečenje obolelih u skladu sa mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ustanove.

Mugoša je rekao da su poslednjih dana preminula dva štićenika, jedan rođen 1932. godine, a drugi 1994.

"Epidemiološka ekipa utvrdila je da su 54 osobe u toj ustanovi imale ili imaju simptome gripa, što ukazuje na to da je reč o epidemiji u kolektivu. Odmah je uveden epidemiološki nadzor koji će trajati do sedam dana od poslednjeg slučaja pojave gripa", precizirao je Mugoša.

Institut je, rekao je Mugoša, uz već preduzete aktivnosti preporučio i izolaciju, epidemiološko ispitivanje, anketiranje i uzimanje materijala za laboratorijsku dijagnostiku, dnevni epidemiološki i zdravstveni nadzor i davanje tamiflua.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.