CDC: Virus novog gripa pogađa mlađe ljude u SAD

Izvor: Blic, Tanjug, 03.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CDC: Virus novog gripa pogađa mlađe ljude u SAD

Američki zdravstveni zvaničnici danas su saopštili da je virus novog gripa značajno raširen u Sjedinjenim Američkim Državama, i da pogađa najviše mlađe ljude, pri čemu ima vrlo malo slučajeva kod starijih od 50 godina.

"Veoma je mali broj potvrđenih slučajeva kod osoba iznad 50 godina", rekla je predstavnica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), dr En Šučet novinarima, preneo je Rojters.

"Da li će tako biti i u narednim nedeljama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne znamo", dodala je ona.

CDC je danas saopštio da je od novog virusa gripa H1N1 do sada u 30 država SAD obolelo 226 ljudi, od čega je jedan smrtni slučaj. Meksičke vlasti navele su da veruju da epidemija u toj zemlji počinje da slabi, iako još nastoje da utvrde pravu sliku o tome koliko je virus raširen, podseća Rojters.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.