Izvor: Radio 021, 07.Jul.2020, 17:57

Bolsonaro koji je koronu nazivao "malom gripom" pozitivan na Covid-19

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro zaražen je virusom korona nakon što je imao simptome koji ukazuju na Covid-19.

Bolsonaro je rekao svojim pristalicama ispred predsedničke palate u Braziliji u ponedeljak da je uradio test i da je "sve u redu".

"Test je pokazao da sam pozitivan", rekao je danas Bolsonaro s maskom na licu okupljenim novinarima.

Brazilski lider se tokom pandemije često >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rugao virusu korona tako što se nije pridržavao fizičke distance, čak i nakon što je Brazil postao druga najpogođenija država sveta nakon SAD-a, s više od 65.000 umrlih i više od 1,6 miliona potvrđenih slučajeva zaraze.

Bolsonaro kojeg opisuju kao ideološkog saveznika predsednika Donalda Trampa, više puta je odbacio pretnju virusom, a pandemiju nazivao "malom gripom" i osudio državne guvernere zbog nametanja karantina koji je uzrokovao gubitak radnih mesta.

On je jutros otkazao aktivnosti planirane za ovu nedelju zbog toga što je osetio simptome virusa korona poput povišene temperature. Bolsonaro je rekao da mu je temperatura porasla na 38 stepeni, ali da snimak pluća nije pokazao bilo kakve probleme.

Autor: 021, Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Predsednik Brazila pozitivan na Kovid 19

Izvor: VOA, 07.Jul.2020

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro saopštio je da je pozitivan na koronavirus. Bolsonaro je tokom razgovora sa novinarima u prestonici Braziliji potvrdio pozitivne rezultate testa na Kovid 19, javila je agencija Asošijeted pres. Brazilski državnik, koji se prethodnih meseci potcenjivački odnosio...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.