Biljni lek za iskašljavanje

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljni lek za iskašljavanje

Kašalj je prirodan , pozitivan, odbrambeni mehanizam našeg organizma i simptom koji upozorava na mnoge bolesti-bezazlene prehlade, ali i ostale bolesti kao što su grip, upala pluća, bronhitis, astma i druge.

Uloga kašlja je i čišćenje disajnih puteva od sekreta i stranih tela.

Tokom zimskog perioda, kašalj se vrlo često javlja kod dece, tako i kod odraslih i stoga je neophodno tretirati ga na način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je najbolje prilagođen za svaku od grupa obolelih.

Tradicionalni biljni lek za iskašljavanje- Bronchicum u svom sastavu ima ekstrakte biljaka pitome majčine dušice (timijan) i jagorčevine koje imaju dokazana dejstva koja olakšavaju iskašljavanje kod zrelog, odnosno produktivnog kašlje, ali imaju i antimikrobno i sekretolitičko dejstvo čime se smiruje zapaljenje disajnih puteva.

Bronchicum, biljni lek se nalazi u tri oblika i među retkima je registrovan kao lek:

-Sirup je pretežno namenjen deci starijoj od godinu dana, ali i odraslima.

-Eliksir je pogodan za odrasle, ali ga mogu koristiti i deca.

-Pastile su u obliku lozengi za lagano otapanje u ustima . Namenjene su deci starijoj od 12 godina i odraslima.

Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo!

O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek,posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.